vineri, 3 iulie 2009

Sexul e mai bun dupa 4 ani

Potrivit unor studii publicate recent, se pare ca proaspetii indragostiti nu sunt cei care au parte de cea mai incitanta actiune.

Din contra, cuplurile pe termen lung par sa fie cele care au o viata sexuala mai satisfacatoare.

Doua treimi dintre cuplurile intervievate au fost de acord ca, cu cat au mai mult timp impreuna, cu atat mai intima devine relatia, si unul din 20 chiar au sugerat ca sexul devine si mai bun dupa 15 ani.

Oamenii au inceput sa se gandeasca la sex la un cu totul alt nivel

…Iar acest studiu o doveseste. In anii ’90 eram mai preocupati de sex in sine si performanta, adica vedeam numai actul fizic. In realitate insa, sexul este multidimensional – emotional, mental, spiritual si fizic stimulator. Cu cat esti mai apropiata de partener, cu atat mai bine va cunoasteti, si stiti cum sa va stimulati unul pe celalalt.

Si atunci, daca sexul este atat de bun, de ce majoritatea dintre noi avem parte de mai mult cand tocmai am cunoscut pe cineva?

Acest lucru se datoreaza hormonilor, mai exact unui cocktail chimic al dragostei numit PEA, pe care corpul nostru il secreta la inceputul unei relatii. Este modul evolutiei de a avea grija ca rasa umana sa fie perpetuata. Dupa 18 luni lucrurile se mai calmeaza, dar asta inseamna ca e timpul sa-ti dai seama cum altfel poti fi stimulata. Si el la fel.

Sexul e mai bun dupa 4 aniEste momentul in care incepi sa vezi sexul ca pe ceva mai important – emotional si fizic. Este dragostea neconditionata pe care o simtim intr-o relatie pe termen lung – ea ne face sa ne simtim total neinhibati si ne da voie sa ne bucuram cu adevarat de sex. Ne simtim iubiti mai mult decat la un nivel fizic.

Asta nu inseamna ca sexul la inceputul unei relatii nu poate fi placut. Uneori este chiar explorarea zonelor erogene ale partenerului cea care ne ofera atata satisfactie.

Si daca aveti dificultati in dormitor desi sunteti impreuna de ceva timp?

Ei bine, daca viata ta sexuala ramane impotmolita in acelasi loc, poti intra in dificultate. Majoritatea cuplurilor tind sa se rezume la cateva pozitii si o anumita rutina, care inevitabil poate deveni putin cam plictisitoare.

Si a introduce ceva nou in dormitor mai tarziu in relatie poate fi dificil, deoarece unii oameni se tem ca ar putea pierde intimitatea pe care o au in afara dormitorului. Gasiti moduri pentru a mentine lucrurile proaspete pe tot parcursul relatiei, nu numai in termeni sexuali, ci in general.

Cand creierul tau este stimulat cu ceva nou, la orice nivel, el elibereaza dopamina, care il stimuleaza. Aceasta te poate ajuta sa retraiesti nivelul de excitatie de la inceput.

Cheia este sa nu te complaci in aceeasi situatie, lafel cum nu te-ai multumi sa porti aceleasi haine la nesfarsit. Continuati sa creati entuziasmul si excitatia si veti ramane fericiti impreuna.

P.S.: incearca sa-ti surprinzi iubitul cu ceva nou, ex. un streap dans, la sigur ca va ramine extrem de placut surprins :) dupa care nu vor lipsi si surprizele din partea lui......

2 comentarii:

Ivan Goncearuc spunea...

Interesanta tema de discutie ai gasit, pot participa si eu?

Unknown spunea...

sigur.... internetul pentru asta si exista, expunerea parerii... libere :))