duminică, 19 aprilie 2009

6 idei pentru o baie eco-friendly


Preocuparea din ce in ce mai intensa pentru mediu, cat si pentru sanatatea noastra, ne face sa adoptam tot mai des alternativele ecologice. Si casa ta poate fi eco-friendly. Pentru acum, hai sa vedem ce poti face in baia ta pentru a fi mai “eco-friendly”.

Cateva ajustari simple aduse baii tale pot reduce impactul acesteia asupra mediului.

1. Instaland ventiltoare la capul dusului si la robinet va reduce cantitatea de apa folosita. Robinetele si dusurile cu ventilatoare folosesc cu 50% mai putina apa, oferind de doua ori mai multa putere. Daca ar fi folosite la nivelul intregii tari am putea economisi milioane de metri cubi de apa.

2. Folosind o toaleta cu un debit scazut vei folosi mai putina apa.

3. Inlocuind boilerul cu rezervor cu un alt model de boiler fara rezervor vei reduce cantitatea de energie consumata si costul apei calde. Un boiler fara rezervor va incalzi numai cantitatea de apa necesara, atunci cand e necesara. In plus, nu are nevoie de un beculet de semnalizare, deci emite si mai putin dioxid de carbon si imbunatateste calitatea aerului din casa.

Sistemele traditionale pentru circularea apei folosesc o pompa pentru a trimite apa fierbinte din boiler catre robinete si inapoi. Acest tip de sistem furnizeaza apa fierbinte aproape instantaneu, dar risipeste o cantitate foarte mare de energie incalzind apa si facand-o sa circule.

4. Lumineaza-ti baia cu becuri economice. Becurile fluorescente compacte folosesc mai putina energie decat cele incandescente, si rezista mai mult timp.

5. Cand redecorezi, cauta vopsea cu un complex volatil organic (VOC) redus. Aceste vopseluri sunt mai putin toxice.

6. Chiar si lucrurile marunte, cum ar fi alegerea materialelor 100% naturale pentru prosoape sau accesorii pot face baia ta mai “verde”.

Niciun comentariu: