miercuri, 29 aprilie 2009

Invata cum sa dormi bine


Vise placute – le ai? Multi dintre noi, nu. Pentru multi dintre noi somnul este o batalie intre foieli, intors de pe o parte pe alta si frustrare, crede-ma, si eu am fost acolo.

Incearca una dintre ideile astea, s-ar putea sa functioneze si pentru tine.

Inainte sa mergi la culcare fa sport

Tensiunea de peste zi este stransa in corpul tau, o sesiune de sport gentila, de intins – chiar si pentru 30 minute – poate sa-ti faca un bine.

Poarta lenjerie confrotabila…sau deloc

S-ar putea sa observi ca dormitul in costumul Evei te va ajuta sa dormi mai bine. Daca nu poti face asta atunci cauta niste chiloti simpli din bumbac – nu pot da gres.

Sari peste telenovela ta preferata de la ora 23:00

Stim ca multe stati in fata televizorului pana dupa ora de culcare urmarind nu stiu ce program, sau nu stiu ce telenovela. Dupa ce serialul se termina tu ramai agitata si asta iti va provoca insomnie. Sari peste telenovela aia, nu e un capat de tara.

Scoate din priza totul din camera in care dormi

Uneori boxele de la calculator cand sunt in priza scot un zgomot subtil ce-l auzi dar probabil te-ai obisnuit cu el. Acel zgomot plus altele iti pot perturba somnul. Scoate calculatorul din priza.

Perna ta este buna pentru tine?
Folosesti perna portrivita? Asigura-te ca perna ta este ceea ce te faci sa te simti bine in pat. Daca o tot intorci pe toate partile incercand din rasputeri sa-ti gasesti o pozitie perfecta atunci e cazul sa-ti faci rost de alta perna.

Aer curat in dormitorul tau

Vin caldurile, lasa geamul deschis vara. Aerul racoros te pot face sa dormi mult mai linistita.

Aromatherapy

Incearca aromatherapy. Nu multa lume suporta mirosurile de lumanari sau betisoare. Daca esti insa una dintre persoanele care le place asa ceva, incearca sa-ti cumperi diverse arome, si incearca-le inainte de culcare.

Muzica de relaxare

Incearca sunetele oceanului sau o un cd cu muzica de relaxare. Programaza-ti calcultorul sa se inchida singur si treci la somn.

Ceai

Apa calduta in stomac te ajuta sa te relaxezi. Fa-ti un ceai si o baie inainte si vei dormi ca un pruncusor.

Masca pentru ochi

Daca iti place sa dormi in intuneric total atunci nu uita sa-ti cumperi o masca pentru ochi. S-ar putea sa te ajute mai mult decat iti imaginezi.

Niciun comentariu: